Met “De Grote JEZ!-Actieweek” die loopt van 25 tot en met 29 maart 2024 zet het collectief voor en door jongeren onze jongeren nog eens extra in de spotlights. In het kader van de goede doelen‑actie zal de jongerenorganisatie die week beurtelings neerstrijken in Oostende, Gent, Mechelen, Leuven en Genk met diverse optredens en extra’s.

JEZ!?

Jongerencollectief JEZ! wil luisteren naar de zorgen en noden van jongeren door hen een stem te geven en door hen te laten samenkomen tijdens leuke activiteiten. Hiervoor werken ze samen met verschillende andere organisaties die jongeren centraal zetten. En terecht! Door hun potentieel te vergroten krijgen zij grotere kansen om een positief verschil te maken op de wereld van morgen.

Voor álle jongeren

JEZ! richt zich bovendien op álle jongeren, terwijl haar voorganger (de “Rode Neuzen Dag”) zich voornamelijk richtte op kwetsbare jongeren door mentale problemen bespreekbaar te maken. Dat thema blijft eveneens actueel en verdient nog steeds onze aandacht, maar andere jongeren mogen niet uit het oog worden verloren.

Nood aan authentieke verbinding

Zoals ik ook zelf heb mogen ervaren, mag het belang van ergens bij te horen zoals je bent niet worden onderschat. Het is inmiddels bewezen dat we gelukkiger en gezonder worden als we deel kunnen uitmaken van iets en daarbij onszelf kunnen zijn. Authentieke verbinding vergroot namelijk onze eigenwaarde, veerkracht en dus ons algemeen welbevinden. Waar AJO Events & Workshops kleinschalige groepsactiviteiten en workshops organiseert voor (jong)volwassenen vanaf 18 jaar, kunnen jongeren van 6 tot 21 jaar ook terecht bij verschillende JEZ!-projecten of ‑organisaties.

AJO Events & Workshops steunt De Grote JEZ!-Actieweek

Via de website van JEZ! kan je de jongerenorganisatie steunen met een gift of door een inzamelactie te organiseren of te steunen. AJO Events & Workshops geeft alvast het goede voorbeeld met een kleine gift. Maar er is meer… Voor elke inschrijving voor een activiteit of workshop die plaatsvindt tussen 21 en 29 maart 2024 op onze website storten wij bijkomend 5 euro door aan JEZ!. Doe jij ook mee?!

Meer informatie over JEZ!, hun projecten en de specifieke evenementen per locatie kan je vinden op www.jezofficial.be.

0

Winkelwagen

The Cart is Empty
No Product in the Cart!